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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
02/12/2015 |
Data da última atualização: |
03/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
AZEVEDO, C. F.; NASCIMENTO, M.; SILVA, F. F.; RESENDE, M. D. V. de; LOPES, P. S.; GUIMARÃES, S. E. F.; GLÓRIA, L. S. |
Afiliação: |
C. F. AZEVEDO, Universidade Federal de Viçosa; M. NASCIMENTO, Universidade Federal de Viçosa; F. F. SILVA, Universidade Federal de Viçosa; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPF; P. S. LOPES, Universidade Federal de Viçosa; S. E. F. GUIMARÃES, Universidade Federal de Viçosa; L. S. GLÓRIA, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Comparison of dimensionality reduction methods to predict genomic breeding values for carcass traits in pigs. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 14, n. 4, p. 12217-12227, 2015. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.4238/2015.October.9.10 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A significant contribution of molecular genetics is the direct use of DNA information to identify genetically superior individuals. With this approach, genome-wide selection (GWS) can be used for this purpose. GWS consists of analyzing a large number of single nucleotide polymorphism markers widely distributed in the genome; however, because the number of markers is much larger than the number of genotyped individuals, and such markers are highly correlated, special statistical methods are widely required. Among these methods, independent component regression, principal component regression, partial least squares, and partial principal components stand out. Thus, the aim of this study was to propose an application of the methods of dimensionality reduction to GWS of carcass traits in an F2 (Piau x commercial line) pig population. The results show similarities between the principal and the independent component methods and provided the most accurate genomic breeding estimates for most carcass traits in pigs. |
Palavras-Chave: |
Componente de regressão independente; Componente principal de regressão; Componente principal parcial; Independent component regression; Partial least squares; Partial principal component; Principal component regression; Quadrados mínimos parciais. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/134673/1/2015-M.Deon-GMR-Comparison.pdf
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Marc: |
LEADER 02094naa a2200301 a 4500 001 2030362 005 2018-01-03 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.4238/2015.October.9.10$2DOI 100 1 $aAZEVEDO, C. F. 245 $aComparison of dimensionality reduction methods to predict genomic breeding values for carcass traits in pigs.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aA significant contribution of molecular genetics is the direct use of DNA information to identify genetically superior individuals. With this approach, genome-wide selection (GWS) can be used for this purpose. GWS consists of analyzing a large number of single nucleotide polymorphism markers widely distributed in the genome; however, because the number of markers is much larger than the number of genotyped individuals, and such markers are highly correlated, special statistical methods are widely required. Among these methods, independent component regression, principal component regression, partial least squares, and partial principal components stand out. Thus, the aim of this study was to propose an application of the methods of dimensionality reduction to GWS of carcass traits in an F2 (Piau x commercial line) pig population. The results show similarities between the principal and the independent component methods and provided the most accurate genomic breeding estimates for most carcass traits in pigs. 653 $aComponente de regressão independente 653 $aComponente principal de regressão 653 $aComponente principal parcial 653 $aIndependent component regression 653 $aPartial least squares 653 $aPartial principal component 653 $aPrincipal component regression 653 $aQuadrados mínimos parciais 700 1 $aNASCIMENTO, M. 700 1 $aSILVA, F. F. 700 1 $aRESENDE, M. D. V. de 700 1 $aLOPES, P. S. 700 1 $aGUIMARÃES, S. E. F. 700 1 $aGLÓRIA, L. S. 773 $tGenetics and Molecular Research, Ribeirão Preto$gv. 14, n. 4, p. 12217-12227, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
22/10/2019 |
Data da última atualização: |
22/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SANTOS, L. P.; RESENDE, L.; SILVA, E. de B. |
Afiliação: |
LUCIO PEREIRA SANTOS, CPAA; Lucio Resende, Agropecuária Jayoro Ltda; Enilson de Barros Silva, Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e do Mucurí. |
Título: |
Teor de cafeína e rendimento de sementes de cinco cultivares de guaranazeiro colhidas em três estágios de maturação e submetidas a seis períodos de fermentação. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: VIERA, V. B.; PIOVESAN, N. (Org.). Inovação em ciência e tecnologia de alimentos 2. Ponta Grossa, PR: Atena Editora, 2019. v. 2. Cap. 32. |
Páginas: |
p. 282-295. |
DOI: |
10.22533/at.ed.99719091032 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Com os objetivos de avaliar as influências de cultivares de guaranazeiro, estágios de maturação e períodos de fermentação sobre o teor de cafeína e o rendimento de sementes, foi conduzido um experimento em delineamento DIC, 90 tratamentos e quatro repetições, em esquema fatorial (5 x 3 x 6), respectivamente, cinco cultivares (BRS CG Maués, BRS CG Cereçaporanga, BRS CG Luzeia, BRS CG Mundurucânia e, BRS CG Andirá) x três estágios de maturação (E1 - frutos começando a pintar da cor característica da cultivar; E2 - frutos com aparência de maduros, porém, ainda não abertos; e, E3 - frutos maduros abertos, em ponto de colheita) x seis períodos de fermentação (Zero; 24; 48; 72; 96; 120 horas). |
Thesagro: |
Paullinia Cupana. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203337/1/E-BOOK-Inovacao-em-Ciencia-e-Tecnologia-de-Alimentos-Cap32.pdf
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Marc: |
LEADER 01451naa a2200181 a 4500 001 2113360 005 2019-10-22 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.22533/at.ed.99719091032$2DOI 100 1 $aSANTOS, L. P. 245 $aTeor de cafeína e rendimento de sementes de cinco cultivares de guaranazeiro colhidas em três estágios de maturação e submetidas a seis períodos de fermentação.$h[electronic resource] 260 $c2019 300 $ap. 282-295. 520 $aCom os objetivos de avaliar as influências de cultivares de guaranazeiro, estágios de maturação e períodos de fermentação sobre o teor de cafeína e o rendimento de sementes, foi conduzido um experimento em delineamento DIC, 90 tratamentos e quatro repetições, em esquema fatorial (5 x 3 x 6), respectivamente, cinco cultivares (BRS CG Maués, BRS CG Cereçaporanga, BRS CG Luzeia, BRS CG Mundurucânia e, BRS CG Andirá) x três estágios de maturação (E1 - frutos começando a pintar da cor característica da cultivar; E2 - frutos com aparência de maduros, porém, ainda não abertos; e, E3 - frutos maduros abertos, em ponto de colheita) x seis períodos de fermentação (Zero; 24; 48; 72; 96; 120 horas). 650 $aPaullinia Cupana 700 1 $aRESENDE, L. 700 1 $aSILVA, E. de B. 773 $tIn: VIERA, V. B.; PIOVESAN, N. (Org.). Inovação em ciência e tecnologia de alimentos 2. Ponta Grossa, PR: Atena Editora, 2019.$gv. 2. Cap. 32.
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Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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